Artes Liberales

Ajánló - IT: Androidos alkalmazások

2017. augusztus 22. 23:42 - Liberális Artúr

Nemrég posztoltam ki 2013-as írásomat ugyanezzel a címmel, nézzük mi változott négy év alatt, főleg hogy épp tíz éve indult el az okostelefonok uralma :)

Továbbra sem vagyok műszki zseni és messze nem használom annyit az okostelefonomat, mint a normális emberek. Szóval az első telefonom 2012 végén került kezeim közé androidos formában és már akkor is elavult, alsókategóriásnak számított. Részben pénz híján, részben mert vártam valamire, 2015-ig nem vettem újat. A pénztelenségnek megvolt az az előnye, hogy konkrétan évekig válogattam és gondolkoztam, milyen szempontoknak megfelelő telefont válasszak. A vágyam egy Ubuntu telefon volt, amely elvileg teljesértékű asztali számítógépként is működött volna, de nem csupán csúszott folyamatosan a megjelenés, de még e legfőbb vonzereje helyett is csak egy újabb mobil operációs rendszert tudott felmutatni. Így választásom egy Windows Phone-ra esett, mert állítólag a Windows 10-es frissítéssel volt rá esély, hogy ez is PC-ként funkcionáljon. Hát ennyire még nem utáltam telefont, pedig csak alapvető alkalmazásokat használtam volna, de azokat se tudtak rá írni rendesen. (Megjegyzés: az akkor megjelenő csúcskategóriás Windows Phone-ok végül valóban képesek voltak PC-ként működni, de gyengén és erősen korlátozottan.) Pár hónapon belül végül beszerezetm egy Android One-os telefont, és a mai napi elégedett vagyok vele.

Szóval tegyük fel a kérdést 2017-ben is: Milyen alkalmazások váltak be?

Avira: Ugyanazt tudom elmondani, mint négy éve. Az AV-Comparatives rendszeresen próbára teszi a  biztonsági szoftvereket, immár okostelefonokhoz is. Ezek közül az egyik legjobban szereplő ingyenese alkalmazás az Avira. Mindemellett számos egyéb szolgáltatást is nyújt a program. Számomra legkedvesebb a hívásblokkoló, amivel egyszerűen letilthatok bármilyen számot, amelyik nem szerepel a telefonkönyvemben. Viszlát marketingesek!

ES File Explorer: Fájlkezelő. Ez maradt négy év után is :) Szép, gyors, sokat tud. Kedvenc funckióm az adott fájl vagy mappa elrejtése, mert ugye a felnőtt tartalmakat csak nem láthatja akárki.

Firefox: Böngésző. Igazából tök mindegy, nekem ez a legkönnyebben kezelhető.

HERE WeGo: Navigáció. Tök jól működik offline is. Ez viszonylag egy újabb szerzeményem, az eddigi váratlanul letiltotta egy csomó funkcióját, szóval semmi se marad örökre jó...

VLC: Médialejátszó. Még mindig az egyik legjobb, mindent lejátszó lejátszó.

Játékok: Unaloműzők. Arra tökéletesek, hogy kakilás közben vagy munkába menet elszórakoztassanak és ne kelljen véletlenül ránéznem csövesekre.

Egyéb népszerű alkalmazások, amelyek hasznosak, de nekem ilyen-olyan okokból nincs rá szükségem:

  • Vásárlás: Wish, Jófogás, Használtautó, AliExpress, Joom
  • Chat: Messenger, Viber, Whatsapp, Badoo, Skype
  • Játék: Spongya Tudor, Szó Piknik, War Wings, 1 kép 1 szó, Flippy Knife
  • Közösségi: Instagram, Facebook, Snapchat, Pinterest, musical.ly
  • Navigáció: Waze, MAPS.ME
  • Biztonság: Power Security, Clean Master, Virus Cleaner, AVG
  • Időjárás: Időjárás és radar, Időkép
  • Média: Shazam, VLC, Spotify
  • Egyéb: My Vodafone, Topjoy napi kupak, Google Fordító, MyTelenor, Facemoji

 

Szólj hozzá!
Címkék: tech

A bejegyzés trackback címe:

https://artesliberales.blog.hu/api/trackback/id/tr9216577246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása